Green Planet

Αντίκτυπος του ελέγχου των γεννήσεων

Αντίκτυπος του ελέγχου των γεννήσεων

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος ενός ατόμου μπορεί να ποικίλει σε μήκος και κανονικότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους και η ωορρηξία με τον κύκλο τους μπορεί επίσης να αλλάξει. Είναι επίσης σύνηθες για την ωορρηξία να γίνει ακανόνιστη στην περιμενωτική. Αυτή είναι η περίοδος πριν από την εμμηνόπαυση.

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε ακανόνιστες χρονικές περιόδους ωορρηξίας και περιόδους:

  • Προγράμματα

Οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθούν τις ημέρες ωορρηξίας τους χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα εργαλεία:

  • Χρησιμοποιώντας δωρεάν διαγράμματα γονιμότητας
  • Η θερμοκρασία του σώματος σε ηρεμία κάθε μέρα και ψάχνει για ελαφρά upticks που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ωορρηξία
  • Χρησιμοποιώντας παρακολούθηση της γονιμότητας για να ελέγξουν για τις ορμονικές υπερχείλιση των ορμονών
  • Αξιολόγηση

Αντίκτυπος του ελέγχου των γεννήσεων

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του ρευστού του γόνιμου παραθύρου, οι άνθρωποι που δεν θέλουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αντισύλληψη αυτή τη στιγμή. Τα χάπια ελέγχου συνδυασμού σταματούν την ωορρηξία και επομένως την ικανότητα να μείνετε έγκυος.

Ορισμένα αντισυλληπτικά φάρμακα μπορούν να μεταβάλλουν την κανονικότητα της περιόδου ενός ατόμου ή να το σταματήσουν εντελώς.

Περίληψη

Αν και ένα άτομο μπορεί να μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου του, είναι απίθανο.

Οι πιθανότητες να μείνουν έγκυες ή αμέσως μετά το τέλος της περιόδου εξαρτώνται από το πότε ένα άτομο έχει σεξουαλική επαφή, το μήκος του εμμηνορροϊκού κύκλου του και την ακριβή ημέρα που ωορούν κατά τη διάρκεια αυτού του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν δύσκολο να προβλεφθεί ο ακριβής χρονισμός και η έκταση του γόνιμου παραθύρου.

Διαβάστε το άρθρο στα ισπανικά.

  • Εγκυμοσύνη/μαιευτική
  • Γυναικεία υγεία/γυναικολογία

Μπορείτε να έχετε αλλεργία σκόρδου;

Το σκόρδο είναι ένας λαμπτήρας από την οικογένεια κρίνος. Χρησιμοποιείται για τη γεύση των τροφίμων, πωλείται επίσης ευρέως ως σκόνη ή λάδι.

Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα σκόρδου για τα πιθανά οφέλη τους, όπως η μείωση της χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Οι αληθινές αλλεργίες σκόρδου είναι σπάνιες και ένα άτομο είναι πιο πιθανό να έχει μισαλλοδοξία. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα συμπτώματα αλλεργιών και δυσανεξιών σκόρδου. Περιγράφουμε επίσης τρόφιμα για να αποφύγουμε και πώς να αποτρέψουμε μια αλλεργική αντίδραση.

Μια αλλεργία εμφανίζεται όταν το σώμα έρχεται σε επαφή με μια ξένη ουσία και υπερβολικά αντιδράσεις, απελευθερώνοντας φλεγμονώδη κύτταρα ανοσοκυττάρων.

Αυτές οι αντιδράσεις μπορούν να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή. Εάν ένα άτομο έχει μια ήπια αντίδραση σε ένα σημείο, μπορεί να έχουν μια σοβαρή αντίδραση αργότερα.

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με μια τροφική αλλεργία περιλαμβάνουν:

  • Ένας βήχας
  • δυσκολία κατάποσης
  • ζάλη
  • Κραμπάρισμα στομάχου
  • Τραύση, ειδικά γύρω από το στόμα
  • εμετό
  • Wheezing

στο πιο σοβαρό του, ένα σκόρδο Η αλλεργία θα μπορούσε να προκαλέσει αναφυλαξία. Αυτό προκαλεί το λαιμό να διογκωθεί, γεγονός που μπορεί να δυσκολευτεί να αναπνεύσει.

Ένα άτομο μπορεί επίσης να έχει δυσανεξία στο σκόρδο, η οποία είναι διαφορετική από μια αλλεργία. Μια μισαλλοδοξία μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά δεν προκαλεί απόκριση ανοσοποιητικού συστήματος.

Παραδείγματα συμπτωμάτων που σχετίζονται με μια δυσανεξία στο σκόρδο περιλαμβάνουν: > Μια μύτη runny

Αυτά τα συμπτώματα συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν από αυτά μιας αλλεργίας. Οι αλλεργικές αντιδράσεις συνήθως συμβαίνουν σύντομα μετά το φαγητό ή την ένταξη σε επαφή με ένα προβληματικό φαγητό, ενώ τα συμπτώματα της μισαλλοδοξίας μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ώρες για να εμφανιστούν.

ΑΙΤΙΕΣ

Οι τροφικές αλλεργίες εμφανίζονται όταν το σώμα αντιδρά σε μια τυπικά αβλαβή ουσία σαν να ήταν ξένος εισβολέας, όπως ένας κρύος ή ο ιός της γρίπης. Το σώμα αγωνίζεται από την αντιληπτή απειλή με φλεγμονώδη αντίδραση, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως το φτέρνισμα, το πρήξιμο και το βήχα.

Οι γιατροί δεν ξέρουν γιατί μερικοί άνθρωποι βιώνουν αλλεργίες σε ορισμένα τρόφιμα και όχι σε άλλους.

Γνωρίζουν ότι η ύπαρξη οικογενειακού ιστορικού αλλεργιών αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου.

Αρκετές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και του έκζεμα, μπορεί επίσης να καταστήσει ένα άτομο πιο επιρρεπές σε αλλεργίες.

Τα παιδιά τείνουν να έχουν περισσότερες τροφικές αλλεργίες από τους ενήλικες, αλλά τα συμπτώματα μπορεί να εξασθενίσουν καθώς μεγαλώνουν.

Τρόφιμα για να αποφευχθεί το σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται για την εποχή μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων. Ένα άτομο με μισαλλοδοξία μπορεί να καταναλώνει μικρές ποσότητες σκόρδου χωρίς να βιώνει συμπτώματα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι με δυσανεξίες ή αλλεργίες αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα κάθε φορά που τρώνε σκόρδο.

Τα τρόφιμα που περιέχουν συνήθως σκόρδο περιλαμβάνουν:

    >

  • Σούπες
  • Βούτυρα και έλαια

σκόρδο, κρεμμύδια και παρόμοια λαχανικά ανήκουν στην οικογένεια κρίνος. Όποιος έχει αλλεργία ή μισαλλοδοξία σκόρδου μπορεί επίσης να είναι ευαίσθητος σε κρεμμύδια, σχοινόπρασο, πράσα ή ασκαλώνια. Καταναλώστε αυτά τα λαχανικά με προσοχή μέχρι να αποκλειστούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του σκόρδου στα γεύματα:

  • Το σκόρδο και τα κρεμμύδια μπορεί να μην αναφέρονται ειδικά σε λίστες συστατικών, αλλά να συμπεριληφθούν μεταξύ “καρυκεύματα” ή ” αρώματα. ”
  • Ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων περιλαμβάνουν έναν αριθμό τηλεφώνου στη συσκευασία, οπότε ένα άτομο μπορεί να καλέσει και να ρωτήσει για τυχόν αλλεργιογόνα.
  • Ενημερώστε το προσωπικό του εστιατορίου σχετικά με μια αλλεργία στο σκόρδο ή τα κρεμμύδια, για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν προκατασκευασμένα τρόφιμα ή σάλτσες να περιέχουν αυτά τα συστατικά.

Μερικοί άνθρωποι φέρουν μια κάρτα ή φορούν ένα βραχιόλι που προσδιορίζει τις αλλεργίες τους. Έχουν σχεδιαστεί για να ενημερώνουν το ιατρικό προσωπικό και να επιταχύνουν τη θεραπεία σε περίπτωση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης.

δοκιμές αλλεργίας

Οι γιατροί μπορούν να δοκιμάσουν για πολλές κοινές τροφικές αλλεργίες. Μια δοκιμή περιλαμβάνει απαλά το τσίμπημα του δέρματος στο αντιβράχιο και την τοποθέτηση ενός μικρού υγρού δείγματος του δυνητικού αλλεργιογόνου στην περιοχή. Εάν το δέρμα γίνει φλεγμονώδες, το άτομο μπορεί να είναι αλλεργικό.

Εάν ένας γιατρός δεν μπορεί να κάνει μια σίγουρη διάγνωση με βάση μόνο τα συμπτώματα, μπορεί να ζητήσει από ένα άτομο να καταναλώνει κάποιο σκόρδο πριν υποβληθεί σε εξέταση αίματος, να ελέγξει για μια απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Outlook

αλλεργίες σκόρδου είναι σπάνιες, οπότε ένα άτομο είναι πιο πιθανό να έχει μισαλλοδοξία.

Η αποφυγή αυτού του κοινού συστατικού μπορεί να είναι προκλητική. Ένα άτομο θα πρέπει να εξηγεί διεξοδικά τις πιθανές συνέπειες για το προσωπικό του εστιατορίου, την οικογένεια και τους φίλους.

Δείτε έναν ειδικό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια αλλεργία στο σκόρδο και τις επιλογές θεραπείας. Για τους ανθρώπους που χρειάζονται γρήγορη ανακούφιση από σοβαρές αντιδράσεις, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει έναν εγχυτήρα επινεφρίνης, κοινώς γνωστό ως Epipen.

  • Τροφική αλλεργία
  • Η δυσανεξία των τροφίμων
  • Διατροφή/δίαιτα
  • Μελέτες αξιολόγησης από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    Μπορείτε να έχετε υπογλυκαιμία χωρίς διαβήτη;

    Η υπογλυκαιμία εμφανίζεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν επικίνδυνα χαμηλά. Είναι πιο συνηθισμένο σε άτομα με διαβήτη, αλλά μπορεί να επηρεάσει τους άλλους.

    Σε αυτό το άρθρο, διερευνάμε τις συνθήκες υγείας πέρα από τον διαβήτη που μπορεί να προκαλέσουν υπογλυκαιμία. Εξετάζουμε επίσης τις επιλογές θεραπείας και τις διαιτητικές αλλαγές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του χαμηλού σακχάρου στο αίμα.

    Τι είναι η υπογλυκαιμία;

    Η υπογλυκαιμία εμφανίζεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν κάτω από 70 χιλιοστογραμμάρια ανά deciliter (mg/dl). Η σοβαρή υπογλυκαιμία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν ένα άτομο δεν λαμβάνει θεραπεία. Οι θεραπείες επικεντρώνονται στην επιστροφή του σακχάρου στο αίμα σε ασφαλή επίπεδα.

    Το σάκχαρο του αίματος ή η γλυκόζη είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Όταν τα επίπεδα πέφτουν πολύ χαμηλά, το σώμα δεν έχει αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει πλήρως. Αυτό ονομάζεται υπογλυκαιμία.

    Η ινσουλίνη βοηθά τα κύτταρα του σώματος να απορροφούν τη ζάχαρη από την κυκλοφορία του αίματος. Ένα άτομο με διαβήτη μπορεί να τραβήξει πλάνα ινσουλίνης επειδή το σώμα τους είναι ανθεκτικό στην ινσουλίνη ή επειδή δεν παράγει αρκετά.

    Σε άτομα με διαβήτη, η λήψη υπερβολικής ινσουλίνης μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Δεν τρώτε αρκετά ή ασκώντας πάρα πολύ μετά τη λήψη ινσουλίνης μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

    Ωστόσο, οι άνθρωποι που δεν έχουν διαβήτη μπορούν επίσης να βιώσουν υπογλυκαιμία.

    Αιτίες υπογλυκαιμίας χωρίς διαβήτη

    Σε άτομα χωρίς διαβήτη, η υπογλυκαιμία μπορεί να προκύψει από το σώμα που παράγει υπερβολική ινσουλίνη μετά από ένα γεύμα, προκαλώντας πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό ονομάζεται αντιδραστική υπογλυκαιμία.

    Η αντιδραστική υπογλυκαιμία μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι του διαβήτη.

    Άλλα θέματα υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν υπογλυκαιμία, συμπεριλαμβανομένων:

    Πόσιμο υπερβολικό αλκοόλ

    Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου είναι χαμηλά, το πάγκρεας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται που ονομάζεται γλυκαγόνη.

    Το Glucagon λέει στο ήπαρ να σπάσει την αποθηκευμένη ενέργεια. Το ήπαρ στη συνέχεια απελευθερώνει τη γλυκόζη πίσω στην κυκλοφορία του αίματος για να ομαλοποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

    Η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί να δυσκολευτεί να λειτουργήσει το ήπαρ. Μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να απελευθερώσει τη γλυκόζη πίσω στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να προκαλέσει προσωρινή υπογλυκαιμία.

    Η λήψη φαρμάκων διαβήτη άλλου ατόμου μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία.

    Η υπογλυκαιμία μπορεί επίσης να είναι μια παρενέργεια:

    • φάρμακα ελονοσίας
    • >

    Ορισμένες ομάδες έχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας που προκαλείται από φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ατόμων με νεφρική ανεπάρκεια.

    Ένα άτομο με την ανορεξία διαταραχής διαταραχής μπορεί να μην καταναλώνει αρκετό φαγητό για να παράγει επαρκή γλυκόζη.

    Ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει το ήπαρ. Έχοντας ηπατίτιδα μπορεί να εμποδίσει το ήπαρ να λειτουργήσει σωστά.

    Εάν το ήπαρ δεν μπορεί να παράγει ή να απελευθερώσει αρκετή γλυκόζη, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία.

    Διαταραχές των επινεφριδίων ή της υπόφυσης

    Τα προβλήματα της υπόφυσης ή των επινεφριδίων μπορούν να προκαλέσουν υπογλυκαιμία επειδή αυτά τα μέρη του σώματος επηρεάζουν τις ορμόνες που ελέγχουν την παραγωγή γλυκόζης.

    Προβλήματα νεφρών

    Οι νεφροί βοηθούν τη φαρμακευτική αγωγή της διαδικασίας και εκκρίνουν τα απόβλητα.

    Εάν ένα άτομο έχει πρόβλημα με τα νεφρά του, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να δημιουργηθεί στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτός ο τύπος συσσώρευσης μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία.

    Ο όγκος του παγκρέατος

    Οι παγκρεατικοί όγκοι είναι σπάνιοι, αλλά έχοντας κάποιος μπορεί να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία.

    Οι όγκοι στο πάγκρεας μπορούν να προκαλέσουν το όργανο να παράγει υπερβολική ινσουλίνη. Εάν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι πολύ υψηλά, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα μειωθούν.

    Όταν ένα άτομο έχει υπογλυκαιμία, μπορεί να αισθάνονται:

    • shaky
    • Dizzy
    • Δεν είναι δυνατή η συγκέντρωση
    • Δεν είναι δυνατή η εστίαση στα μάτια τους
    • Confused
    • Moody
    • πεινασμένος

    πονοκέφαλο ή περάστε έξω (χάστε συνείδηση).

    Εάν ένα άτομο έχει συχνά υπογλυκαιμία, μπορεί να σταματήσει να βιώνει συμπτώματα. Αυτό ονομάζεται υπογλυκαιμία που δεν γνωρίζει.

    Διάγνωση

    Για να διαγνώσει την υπογλυκαιμία, ένας γιατρός ζητά πρώτα ένα άτομο για τα συμπτώματά του. Εάν ο γιατρός υποπτεύεται υπογλυκαιμία, μπορεί να εκτελέσει μια εξέταση αίματος.

    Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάτω από 70 mg/dL μπορούν να υποδείξουν υπογλυκαιμία.

    Ωστόσο, όλοι έχουν διαφορετικό επίπεδο βάσης σακχάρου στο αίμα και η μέτρηση που καθορίζει ότι η υπογλυκαιμία μπορεί να ποικίλει.

    Ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες δοκιμές για να καθορίσει την υποκείμενη αιτία χαμηλού σακχάρου στο αίμα.

    Η αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της υπογλυκαιμίας μακροπρόθεσμα.

    βραχυπρόθεσμα, η λήψη γλυκόζης βοηθά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

    Σύμφωνα με την έρευνα από το 2014, ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία της ήπιας υπογλυκαιμίας είναι:

    • Πάρτε 15 γραμμάρια γλυκόζης
    • Περιμένετε 15 λεπτά
    • Μετρήστε τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και πάλι
    • Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία Εάν η υπογλυκαιμία επιμένει

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε γλυκόζη, συμπεριλαμβανομένων:

    • Λαμβάνοντας ένα δισκίο γλυκόζης
    • -Παραστείτε τους υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

      Δίαιτα μη διαβητική υπογλυκαιμία

      Μια μη διαβητική δίαιτα υπογλυκαιμίας μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ισορροπημένα. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της υπογλυκαιμίας:

      • Τρώγοντας τα μικρά γεύματα τακτικά, αντί για τρία μεγάλα γεύματα
      • Τρώγοντας κάθε 3 ώρες
      • Τρώτε μια ποικιλία των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των υγιεινών λιπών και των ινών
      • αποφεύγοντας τα ζαχαρούχα τρόφιμα

      Η μεταφορά σνακ στο πρώτο σημάδι της υπογλυκαιμίας μπορεί πολύ χαμηλή.

      Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η υπογλυκαιμία είναι να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία.

      • αίμα/αιματολογία
      • Καρδιαγγειακή/καρδιολογία
      • Διατροφή/διατροφή

      Μπορείτε να έχετε τη γρίπη χωρίς πυρετό;

      Ο ιός της γρίπης προκαλεί τη γρίπη, η οποία είναι αναπνευστική ασθένεια. Ο πυρετός είναι ένα κοινό σύμπτωμα της γρίπης, αλλά είναι δυνατόν να έχετε τη γρίπη χωρίς να έχετε πυρετό.

      Η γρίπη είναι μια πολύ κοινή ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 5 έως 20 τοις εκατό του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών κάθε χρόνο. Ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και εισέρχεται στο σώμα μέσα από τη μύτη και το στόμα. Μόλις βρεθεί στο σώμα, ο ιός επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα.

      Ένας πυρετός είναι μια ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία σώματος. Είναι ένα σύμπτωμα πολλών καταστάσεων, όχι μόνο της γρίπης.

      Σε αυτό το άρθρο, μάθετε περισσότερα σχετικά με το αν ένα άτομο μπορεί να έχει τη γρίπη χωρίς να βιώσει πυρετό.

      γρίπη χωρίς πυρετό

      Όταν καταπολεμούν μια λοίμωξη από τη γρίπη, το σώμα μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του για να δυσκολευτεί να αναπαραχθεί ο ιός. Αυτή η ανώμαλη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος είναι γνωστή ως πυρετός.

      Ένας πυρετός είναι μέρος της ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια λοίμωξη και είναι ένα τυπικό σύμπτωμα γρίπης. Ωστόσο, είναι δυνατόν η γρίπη χωρίς πυρετό.

      Σε ήπιες περιπτώσεις της γρίπης, το σώμα μπορεί να είναι σε θέση να καταπολεμήσει τον ιό της γρίπης χωρίς να αυξήσει τη θερμοκρασία του.

      Οι θερμοκρασίες του σώματος άνω των 100,4 ° F (38 ° C) συνήθως υποδεικνύουν πυρετό, αλλά η ακριβής θερμοκρασία μπορεί να ποικίλει.

      Οι πυρετοί στα παιδιά μπορούν να προκαλέσουν θερμοκρασίες μεταξύ 103 ° F έως 105 ° F (39,4 ° C έως 40,6 ° C), τυπικά υψηλότερα από ό, τι στους ενήλικες.

      Εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρετό:

      • Aches
      • Flushing Skin
      • Αδυναμία
      • Αδυναμία ή ζάλη

      Οι αγαπημένοι σας είναι υγιείς Αυτή η εποχή της γρίπης, επισκεφθείτε τον αφοσιωμένο κόμβο μας.

      Κοινά συμπτώματα γρίπης

      Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται γρήγορα μετά τη λοίμωξη, ως αποτέλεσμα του ανοσοποιητικού συστήματος που αγωνίζεται από τον ιό.

      Ενώ η ασθένεια εμφανίζεται στην ανώτερη αναπνευστική οδό, η οποία περιλαμβάνει τη μύτη, το λαιμό και τους βρόγχους των πνευμόνων, τα συμπτώματα μπορούν επίσης να επηρεάσουν ολόκληρο το σώμα.

      Εκτός από έναν πυρετό, τα κοινά συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν

      • Ένας πονοκέφαλος
      • πόνος στις μυς και στις αρθρώσεις
      • και βήχας
      • μια μπλοκαρισμένη ή μια runny μύτη
      • Ναυά, έμετος ή διάρροια (πιο συνηθισμένη στα παιδιά)

      Τα συμπτώματα της γρίπης μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή. Έχουν συχνά μια ταχεία έναρξη και μπορούν να καταστούν εξασθενητικά καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αγωνίζεται από τον ιό.

      γρίπη έναντι κρύου

      Το κοινό κρύο και η γρίπη είναι και οι δύο ιογενείς λοιμώξεις που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των συμπτωμάτων τους, αλλά υπάρχουν και ορισμένες βασικές διαφορές.

      Γενικά, τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο σοβαρά και φαίνονται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι με ένα κρύο. Η γρίπη είναι επίσης πιο πιθανό να περιλαμβάνει πυρετό, ο οποίος είναι σπάνιος με κρύο.

      Ομοίως, οι σοβαρές επιπλοκές είναι πιο πιθανό να συμβούν με τη γρίπη παρά με κρυολογήματα.

      Οι επιπλοκές είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ηλικιωμένοι ενήλικες, εκείνοι με σοβαρή χρόνια ασθένεια και παιδιά.

      Θεραπεία

      Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη γρίπη στο σπίτι, παίρνοντας αρκετή ανάπαυση και κατανοώντας πολλά καθαρά υγρά, όπως το νερό και το τσάι βοτάνων.

      Δεν είναι πάντα απαραίτητο να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη ή να πάρετε φάρμακα για να ανακάμψετε από τη γρίπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπαυσης, το ανοσοποιητικό σύστημα θα καταπολεμήσει τη μόλυνση.